Q-Branch

De in Engeland geboren acteur was altijd verbaasd hoe populair het karakter was ondanks zijn korte screentijd. Zelf grapte hij altijd hoe onhandig hij met apparaten was terwijl iedereen verwachtte dat toch juist hij een expert op dat gebied moest zijn. Ook kon hij met veel plezier vertellen over de opnames waar er altijd een luchtige sfeer hing als het tijd werd voor de scènes met Q.

Roger Moore, zelf niet vies van een practical joke, schreef vaak verkeerde teksten op het hulpbord van de arme Desmond die dan enigszins paniekerig de vreemde, ingewikkelde nieuwe tekst zo goed mogelijk probeerde op te zeggen. Dit tot groot plezier natuurlijk van de gehele crew en ook Desmond zelf kon hier altijd erg om lachen.

Bij de voorbereidingen van The World is Not Enough had Desmond Llewelyn inmiddels al de respectabele leeftijd van 85 jaar bereikt. Hij had aan de producers laten weten dat het misschien verstandig was om aan back-up plan te denken, want hij moest namelijk vlak voor de opnames een operatie ondergaan en wist niet zeker of hij daar voldoende van hersteld zou zijn. Zo is R bedacht, de (letterlijke) opvolger van Q. John Cleese werd hiervoor aangetrokken. Opnames voor deze film vonden plaats in 1999. Het noodlot wilde dat dit ook gelijk de laatste film was waar Desmond aan mee kon werken. Tijdens een terugrit van een signeersessie later dat jaar verongelukte de acteur bij een auto-ongeluk.

Bij zijn begrafenis waren vele prominenten aanwezig, waaronder ook Roger Moore (als enige van de Bondacteurs). Desmond Llewelyn zal door de fans altijd gezien worden als de enige echte Q.
Pages: 1 2 3 4